Lakritsfestivalen Live

I höst kommer vi att göra fyra digitala lakritsfestivaler under namnet Lakritsfestivalen Live. Den första av dessa digitala festivaler släpps den 26 september kl. 15.00 och redan nu kan du köpa din biljett på www.lakritsfestivalenlive.se

Del 1 av Lakritsfestivalen Live handlar om vad lakrits är för något och ni får bland annat lära er hur man tillverkar lakrits samt träffa några av våra utställare – Haupt Lakrits, Lakritsfabriken, Halva, Ekologistik/NatureMed och Queen of Licorice.

Du kan även beställa ett specialframtaget festivalpaket med 1,5 kg lakrits på www.lakritsbutiken.se/lakritsfestivalen som du kan njuta av när du deltar på Lakritsfestivalen Live. Innehållet är hemligt, men några drömlika överraskningar utlovas och tanken är att ni ska få provsmaka olika sorters lakrits i mängder, precis som man alltid gör på Lakritsfestivalen.

Våra senaste inlägg på Facebook:

Lakritsfestivalen

Festival
14K

Passion, inspiration och kunskap om lakrits!

Lakritsfestivalen

2 days 22 hours ago

Har ni smakat Hasses lilla salta? Det är saltlakrits omgiven med choklad och pudrad med saltlakritspulver framtagen av Lakritsbutiken i samarbete med HAUPT LAKRITS. 😋

Den togs ursprungligen fram för Finska Salmiakföreningens Salmiakpicknick 2017 och fick där högsta betyg av alla deltagare med omdömen som "Übergott!", "Nästan för perfekt" och "Utsökt helhet". 🖤

Just för att den är så god finns den fortfarande kvar som en specialare och säljs exklusivt hos Lakritsbutiken: www.lakritsbutiken.se/haupt-lakrits/hasses-lilla-salta

Foto: Lumeah Photography

Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen

4 days 23 hours ago

Hej lakritsvänner! Vi har jobbat hårt för att ge er den bästa möjliga upplevelsen när det kommer till Lakritsfestivalen Live del 2 - Salt lakrits och för att vara säkra på att ni får en fin uppföljare till den första delen, har datumet för premiären flyttats fram till 27 november klockan 17. Precis som till första delen av Lakritsfestivalen Live, finns ett specialframtaget festivalpaket - denna gång fyllt med salt lakrits av alla de slag! 🖤

Biljetter till del två köper du här:
www.voyd.se/creators/lakritsfestivalen-live/lakritsfestivalen-live-del-2-salt-lakrits-6838

Det salta festivalpaketet hittar du här:
www.lakritsbutiken.se/lakritsfestivalen/festivalpaket-2

Obs! Samtliga delar av Lakritsfestivalen Live går att se när som helst efter premiären, men de specialframtagna festivalpaketen finns bara i begränsad upplaga i samband med att respektive del har premiär och först till kvarn gäller! 🙂

Foto: Lumeah Photography

Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen

2 weeks 5 days ago

Hallon är gott, lakrits är gott, men hallon och lakrits tillsammans är rena smakexplosionen. Vi vet att ni älskar Salmiakbomben och nu har den fått en magiskt god kompis: Hallonbomben! 🔴💣
Den kommer snart ut till försäljning och vi lovar att ni är först med att få veta när och hur ni kan få tag på den! 🖤

Foto: Lumeah Photography

Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen

3 weeks 23 hours ago

Kanelbullens dag är inte förrän på söndag, men vi ville ge er lite tid att förbereda inför den i lakritsens tecken (såklart!) och delar med oss av ett härligt kanelbulleliknande recept vi hittat på Köket. Det är Peter Dahlbergs (Hela Sverige bakar) recept på lakrits- och citronsnurror vi finner oemotståndliga och perfekta för söndagens firande! 🎉🖤

Receptet i sin helhet hittar du här: www.koket.se/lakrits-och-citronsnurror

Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen

3 weeks 1 day ago

I lördags var det premiär för Lakritsfestivalen Live - Vad är lakrits? och vi är så glada över responsen vi fått. Någon liknade det till och med vid att sitta och mysa till Gokväll fast med lakritstema (vi tolkar det som något positivt 😜). Det som är bra med digitala festivaler är att man kan ta del av dem när man vill och varför inte bunkra upp med lite lakrits i helgen och se på del 1 av Lakritsfestivalen Live och lära dig lite mer om lakrits?
Biljetter till den köper du på www.lakritsfestivalenlive.se

Det finns också ett fåtal festivalpaket kvar för den som är sugen på att botanisera bland dryga 1 kg med lakrits! 😋 Paketen hinner dock inte komma till dig innan helgen, men att njuta av lakrits mitt i veckan är såklart inte förbjudet! Lägg vantarna på ett av de sista specialframtagna paketen för del 1 här: www.lakritsbutiken.se/products/festivalpaket

📸: Lumeah Photography

Om Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen är Sveriges mötesplats för lakritsälskare sedan 2009, en fest fylld med goda smakupplevelser, spännande aktiviteter och ny kunskap om lakrits. Efter tio år med festivalen är det nu dags att förnya och ge Lakritsfestivalen en ny kostym och flyttar nu, i väntan på att situationen i världen lugnar sig ut på nätet med digitala aktiviteter, hälsningar och provningar.

Lakritsfestivalen arrangeras även i Finland. Läs mer om Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit på www.lakritsifestivaalit.com. Arrangör för festivalerna i Stockholm och i Finland är Tuija Räsänen.

Historik

2009 – Lakritsfestivalen anordnades för första gången 2009 då Tuija Räsänen ville skapa ett event för alla som gillar lakrits. Det var tänkt att bli en samlingsplats för både branschen och lakritsälskarna. Den första festivalen ägde rum i en lokal på Kammakargatan i Stockholm. Att det var en festival som fyllde ett behov blev tydligt då besökarantalet redan det första året översteg 1300.

2010/2011  – Året efter anordnades festivalen i lokaler på det större och rymligare Hotell Norrtull och besökarantalet tredubblades till cirka 4000 personer. Även 2011 hölls festivalen på Hotell Norrtull och besökarantalet översteg detta år 5500 personer. På grund av det stora trycket från besökarna var vi tvungna att leta nya och större lokaler till kommande år. Sveriges favoritlakrits korades för första gången och vinnaren blev Tyrkisk Peber från Fazer.

2012 – Vi flyttar till Münchenbryggeriet och drygt 7000 lakritsälskare besökte då festivalen. Sveriges favoritlakrits 2012 blev Lakrids A från Lakrids by Johan Bülow.

2013 – För att kunna ta emot ännu mer besökare 2013 valde vi att återigen byta lokal, till Annexet vid Ericsson Globe. 50 utställare medverkade på 3700 kvadratmeters yta och drygt 9000 besökare kom. På plats fick de blanda annat möjlighet att gå på provningar, smaka mängder av olika lakritssorter och testa spa-behandlingar med lakrits.
Under Lakritsfestivalen utsågs även Sveriges favoritlakrits 2013, vinnaren blev Salmiakkola från Desserter utan gränser.

2014 – Nästan 10 000 besökte Lakritsfestivalen 2014 som återigen ägde rum på Annexet. Salmiakkolan från Desserter utan gränser blev även detta år Sveriges Favoritlakrits. Detta år blev även starten för en Lakritsfestival i Helsingfors.

2015-2017 – Lakritsfestivalen 2015, 2016 och 2017 ägde återigen rum på Annexet vid Ericsson Globe och besöktes av 11 000 besökare. Sveriges Favoritlakrits vanns även 2015 av Salmiakkolan från Desserter utan gränser, 2016 vann Salmiakbomben från Ett Chokladeri och 2017 vann Super Salty Salmiak-kolan från Gammelstads Knäck och Karamell.

2018 – Lakritsfestivalens 10-års jubileet ägde rum på Annexet den 14-15 april 2018. Det blev ett gemytligt firande med 9 000 nöjda besökare och TV-team från bland annat Indien och Dubai. Sveriges Favoritlakrits 2018 vanns av Super Salty Salmiak-kolan från Gammelstads Knäck och Karamell för andra gången.

2020 – Årets lakritsfestival skulle ha ägt rum 27-29 mars på Fotografiska i Stockholm, men är framflyttad på grund av den rådande samhällssituationen.