Vi medverkar på Lakritsfestivalen 2020

Här kan du läsa om alla utställare och övriga medverkande i bokstavsordning.

Sidan uppdateras kontinuerligt.

Utställare

Amarelli Nordic

Amarelli är världens äldsta lakritsfabrik (grundades 1731). Amarelli Nordic levererar Amarellis lakritsprodukter till lakritsälskare i hela Norden.
www.amarellinordic.se

Chokladfabriken

Chokladfabriken på Söders Höjder, som tillverkat praliner sen 1997, kommer att ta med sig sin välkända lakritskola med flingsalt.
Dessutom vår handgjutna pralin med Viol och lakrits och massor av annat gott. Allt bakat av utbildade konditorer och råvaror av bästa kvalitet.
www.chokladfabriken.se

Ekologistik Skandinavien

Ekologistik är sedan mer än 10 år tillbaks svensk distributör av Italiens enda ekologiska tillverkare av lakrits – Nature Med från Kalabrien. Lakritsen från Kalabrien anses bäst och är D.O.P. dvs en skyddad ursprungsbeteckning (SUB).
Mjuklakrits, lakritspastiller, pulver mm. Allt ekologiskt, oftast vegan och glutenfritt. Vi säljer och visar det mesta på festivalen.
Vi levererar till butiker och till flertal premiumtillverkare av choklad, glass och lakrits.
www.ekologistik.se

Gammelstads Knäck och Karamel

Gammelstads kommer till lakritsfestivalen med många spännande nyheter. Naturligtvis finns klassiker som kolan Super Salty Salmiak (som vunnit ”svenska folkets favoritlakrits” 2017 och 2018 och även salmiakki finlandia 2016 och 2018) och vår omtyckta fudge med isländska djöflar i mängder. 
Vi har premiär för vår ”chilihead-utmaningsbox” med superstarka praliner som kallas ”Inasanity” boxen har redan innan premiären bokats från 14 olika länder. 
www.gammelstads.com

Halva

Oy Halva Ab är ett finländskt familjeföretag som har grundats år 1931 och en av de ledande lakritstillverkarna i Norden. Företaget lotsas numera av tredje generationen.
Halva har specialiserat sig på tillverkning av lakrits- och salmiakgodis. Urvalet är brett och inbegriper bl.a. mjuk söt och salt lakrits, jordgubbslakrits och chokladdragérad lakrits samt en mängd olika fyllda lakritssorter, inklusive sockerfri lakrits. En nyhet för i år är sockerfri jordgubbslakrits.
www.halva.fi

Haupt Lakrits

På världens minsta lakritsfabrik i Jordbro utanför Stockholm jobbar 8 stycken lakritsnördar med att ta fram recept, producera och packa lakritsprodukter av högsta kvalitet. Haupt Lakrits är ett småskaligt svenskt hantverk och gemensamt för produkterna är omsorg kring råvara, ursprung och tillverkningsmetoder. Haupt jobbar enbart med långkokt lakrits smaksatt med världens finaste lakritsråvara från Kalabrien i södra Italien. I vissa av produkterna finns där 9% rålakrits, nästan 5 gånger så mycket som i traditionell lakrits.
www.lakrits.se

Journal Chocolat

Sveriges enda chokladtidskrift – som också skriver en hel del om lakrits.
www.journal-chocolat.se

Lakrids by Bülow

LAKRIDS BY BÜLOW är ett danskt varumärke som producerar premiumlakrits precis utanför Köpenhamn. Råvarorna är av bästa kvalitet och alla produkter är glutenfria. Deras vision är att sprida kärleken till lakrits världen över. Inte bara den söta, inte bara den salta, men hela spektrumet av smakupplevelser som man kan uppnå genom att använda lakrits som krydda. Därför finns det en LAKRIDS BY BÜLOW produkt för alla.
www.lakridsbybulow.com

Lakritsbolaget

Lakritsbolaget är det lilla familjeföretaget med det stora och breda lakritssortimentet.
Vi säljer allt från lakritsrot och lakritspulver till lyxig lakritskonfekt.Naturligtvis har vi klassisk söt och salt lakrits samt en mängd varianter av chokladdragerad lakrits men även t.ex havssalt med lakrits, senap med whisky och lakrits och flera olika teer smaksatta med lakrits. I Lakritsbolagets sortiment ingår också ett antal populära presentförpackningar.
www.lakritsbolaget.se

Lakritsbutiken

Lakritsbutiken säljer lakrits på nätet och i sin butik på Fridhemsgatan 53 på Kungsholmen i Stockholm.
www.lakritsbutiken.se

Lakritsfabriken i Ramlösa

Lakritsfabriken är stolta tillverkare av Sveriges första glutenfria premiumlakrits. Deras sortiment består av allt från chokladdoppad lakrits, en serie chokladdragerad lakrits och lakritsråvaror till en supersalt variant och olika säsongssmaker. Lakritsfabrikens andra varumärke kallat Lakritskungen fyller även upp glappet mellan vanlig vardags lakrits och premiumlakrits, som givetvis fortfarande är gluten- och gelatinfri.
www.lakritsfabriken.se

Lakritsroten

www.lakritsroten.se

 

Magnifusson

Magnifusson är ett företag sprunget ur en fascination för chili och goda tillbehör till mat. Det var under sensommaren 2015 som en idé föddes att producera chilisåser med hög kvalitet på råvaror och helt utan tillsatsämnen. Inga förtjockningsmedel, färgämnen eller extra konserveringsmedel. Det ska vara rena produkter vi levererar, inget annat. Varje sås vi framställer, har sin egna karaktär och styrka. Ingen sås är den andra lik, och det finns enligt oss alltid en sås som passar, oavsett vem man är eller vad man äter den med. Med till Lakritsfestivalen har vi 5 olika chili/lakritssåser. Förutom STIRKAL, Chiliquorice och Grilliquorice så kommer vi att släppa 2 till såser på festivalen.
www.magnifusson.se

Moomin by Haupt Lakrits

Vi har bara ett hav — #VÅRTHAV
År 2020 har det gått 75 år sedan Tove Jansson gav ut sin första Muminroman. För att fira det lanserar Moomin Characters kampanjen #VÅRTHAV tillsammans med John Nurminens Stiftelse för att samla in pengar till att rädda Östersjön – ett av världens mest förorenade hav.
Målet med kampanjen är att samla in 10 miljoner kronor till John Nurminens Stiftelses arbete för att rena Östersjön och bevara dess kulturella arv.
På Haupt Lakrits donerar vi 10 SEK per såld förpackning Lakritsbåtar och Salt Karamell.
Vill du vara med?
www.varthav.fi

Nammi Godis

Det var på Island som kombinationen lakrits och choklad föddes för över femtio år sedan. Likt en riddares framfart förser vi nu Sveriges alla hörn med ett stort sortiment av denna isländska och beroendeframkallande kombination. Inte nog med detta! Vi har nu även isländskt havssalt från Saltverk,  lakritschips från finska Real Snacks, och de berömda salmiakknapparna från finska Namitupa.
www.nammi.se

Ostmakeriet

Sedan 2012 har Anna Kälvebrand drivit Ostmakeriet och ystat ostar på Rindö. Den fina mjölken kommer från en mindre gård i Södra Roslagen, Öster Grytinge Gård. Ostmakeriet är ett litet mejeri men här finns även ostbutik och ostkafé.
Anna tycker det är spännande att utforska mjölken och allt man kan tillverka med denna råvara vilket resulterat i många härliga produkter.
Älvsala Svart är en lakritsbrie. Dagen efter att den är ystad delas osten och ett lakritsrotsgranulat strös på. Osten läggs ihop och in på lagret där den sedan vacker får blomma ut i vit, Penicillum Candidum, vitmögel. Osten är mild och gräddig vid tidig ålder men som bäst när den krämigt rinner ut över tex ett surdegsbröd eller till de färska jordgubbarna.
www.ostmakeriet.se

Pralinhuset

Handgjorda chokladkakor och praliner med lakrits.
www.pralinhuset.se

Ruitenberg BasIQs

Ruitenberg BasIQs har under 75 år forskat om lakrits. Deras huvudaktivitet är strategisk handel med lakritsextrakt. Råvarorna köps in i bl.a. Kina, Mellanöstern och Amerika och transformeras till teknologiskt högkvalitativa ingredienser i Nederländerna. Som flytande mix eller pulver levereras de till godisbranschen i hela Europa. På festivalen kommer de dela med sig av sin stora lakritskunskap.
www.ruitenberg-basiqs.nl/sv

Salmiakbomben

Salmiakbomben är en himmelsk blandning av lakrits, choklad, salmiak och mjuk kola som möts i en ljuv förening av sött och salt. Vill du lyfta smakupplevelsen av Salmiakbomben lite till, servera den gärna som dessert, tillsammans med de sista dropparna av en tung Rioja från middagen, då är dörrarna till himmelen inte långt borta.
www.salmiakbomben.se

Salmix

Efter krigsslutet grundade kemisten Heinz Caspar företaget Salmix i St. Pauli i Hamburg 1949. Med sin fru Eva och bara fyra anställda började de producera lakritspinnar, salmiakpastiller och pastiller för frisk andedräkt till apoteken i Tyskland.
Än idag tillverkas SALMIX® pastiller i enligt det traditionella familjereceptet – precis som för 70 år sedan.
www.salmix-lakritz.de

Singö Choklad

I Roslagens norra skärgård började tillverkningen av Singö Choklad redan 2004. Vi tillverkar praliner på naturliga råvaror och smaksätter med noga utvalda ingredienser. Vi gör praliner av den finaste choklad. Alla praliner rullas för hand, så vi vill kalla det för ett rent chokladhantverk, helt enkelt. 
www.singochoklad.se

Stirkal

Lakritsfestival hälsar Jörgen Malmberg välkommen som lakritsinspiratör. Jörgen föreläser om lakrits utifrån sin passion för detta svarta guld.
Han fann smaken som barn och har sedan dess utvecklat sitt förhållande till denna krydda och införlivat den i sitt personliga varumärke, vilket gör att alla i hans stora nätverk förknippar honom med lakrits i alla dess former. Han har döpt sitt företag till STIRKAL AB och har till årets festival utlovat de första produkterna skapade utifrån Dalarna, Innovation, Nyfikenhet, Kärlek, Energi med kopplingar till Asiens smaker. I Jörgens familj gäller att ”Lakrits är inte godis, det är en krydda”, vilket gör att barnen kan äta detta alla dagar i veckan, men bara godis på lördagar.
Vi hoppas att du kommer och tar del av föreläsningen ”En resa i Svart” som erbjuds före varje pass på Lakritsfestivalen.

Svart af Hälsingborg

Svart af Hälsingborg tillverkar svartlakrits av högsta kvalitet.
Mjuklakritsen produceras enbart med vegetabiliska ingredienser och innehåller varken palmolja eller gelatin. Lakritsen är således vegansk och förbaskat god enligt skaparna själva, prova själv.
www.svartafhelsingborg.se

Queen of Licorice

www.queenoflicorice.se

Övriga medverkande

Janine Laag – Lumeah Brand Photography

Vår fantastiska festivalfotograf som också tagit de flesta bilderna här på hemsidan.
www.personalbrandphotography.se

Eva Weckström – Evas Vin och Mat

Eva håller i festivalens vin- & lakritsprovningar. Eva är vinskribent, utbildare och etablerad provningsledare med lång restaurangerfarenhet både från NYC och Stockholm. Numera arbetar Eva i sitt företag Evas Vin och Mat och driver bland annat ”Vinskola Online”. Hon har en egen vinsida i vackra magasinet Rum Ute samt är stolt vinskribent på den kanadensiska sajten www.aspiringwinos.com och på sin blogg www.mindthewine.com
www.evasvinochmat.com

Jörgen Malmberg – Stirkal AB

Jörgen föreläser om lakrits utifrån sin passion för detta svarta guld, en riktig lakritsinspiratör.
Han fann smaken som barn och har sedan dess utvecklat sitt förhållande till denna krydda och införlivat den i sitt personliga varumärke, vilket gör att alla i hans stora nätverk förknippar honom med lakrits i alla dess former. Han har till årets festival utlovat de första produkterna skapade utifrån Dalarna, Innovation, Nyfikenhet, Kärlek, Energi med kopplingar till Asiens smaker. I Jörgens familj gäller att ”Lakrits är inte godis, det är en krydda”, vilket gör att barnen kan äta detta alla dagar i veckan, men bara godis på lördagar.
Vi hoppas att du kommer och tar del av föreläsningen ”En resa i Svart” som erbjuds före varje pass på Lakritsfestivalen.

HP

Sidan uppdateras kontinuerligt.