Aktiviteter på Lakritsfestivalen

Varmt välkommen till en värld av lakrits – en stor fest med lakrits i alla dess former! Lakritsfestivalen firar den 27-29 mars 2020 sin elfte festival på Fotografiska i Stockholm. Här under listar vi alla aktiviteter som du kan delta i under festivalen.

Varmt välkommen till en värld av lakrits – en stor fest med lakrits i alla dess former! Lakritsfestivalen firar den 27-29 mars 2020 sin elfte festival på Fotografiska i Stockholm. Det blir en helt speciell festivalupplevelse med extra guldkant. Festivalen bjuder på lakritsinspirerade aktiviteter för alla sinnen. Smaka, smaka, smaka – och köp hem dina nya och gamla favoriter.

Lakritsprovning med Jörgen Malmberg

Välkommen till lakritsinspiratören Jörgen Malmberg lakritsprovning!
Jörgen föreläser om lakrits utifrån sin passion för detta svarta guld. Under provningen får du smaka på drygt femton av hans lakritsfavoriter.
Han fann smaken som barn och har sedan dess utvecklat sitt förhållande till denna krydda och införlivat den i sitt personliga varumärke, vilket gör att alla i hans stora nätverk förknippar honom med lakrits i alla dess former.

Han har döpt sitt företag till STIRKAL AB och har till årets festival utlovat de första produkterna skapade utifrån Dalarna, Innovation, Nyfikenhet, Kärlek, Energi med kopplingar till Asiens smaker. I Jörgens familj gäller att ”Lakrits är inte godis, det är en krydda”, vilket gör att barnen kan äta detta alla dagar i veckan, men äter godis bara på lördagar.
Välkommen till denna lakritsprovning som erbjuds före varje pass på Lakritsfestivalen och där Jörgen samtidigt föreläser om ”En resa i Svart”.

Välkommen och boka en lakritsprovning med Jörgen!
Lördag 28 mars kl. 9.00, kl. 12.00 och kl. 15.00
Söndag 29 mars kl. 9.00 och kl. 12.30
Pris: 100 Kr
Anmälan görs via mejl till info@lakritsfestivalen.se

Lakritsfototävling

Fota lakrits, tävla och vinn!

Tycker du om att fotografera? Nu har du chans att vara med i vår fototävling. Ta en bild som har något med lakrits att göra och lägg ut den på Instagram med hashtaggarna #lakritsfoto och #lakritsfestivalen2020 samt tagga @lakritsfestivalen senast den 8 mars 2020.

Lakrits berör och de åtta fotona som får mest ”gilla” går till finalen som äger rum på Lakritsfestivalen den 27–29 mars 2020 där besökarna och en jury kommer att utse varsin vinnare.

Besökarnas favorit vinner en HP Sprocket Select-fotoskrivare från HP, världens tunnaste bärbara fotoskrivare.

Juryns favorit vinner en fotokurs ”Fota med mobilen!” på Fotografiska.
I juryn ingår personal från Fotografiska, Shireen Selfelt, Trade Marketing Manager från HP, vår festivalfotograf Janine Laag, Lumeah Brand Photography och Lakritsfestivalens arrangör Tuija Räsänen.

Andra- och tredjepristagarna i båda kategorierna vinner varsin goodiebag med lakrits.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.

För att delta i tävlingen måste du ha ett öppet Instagramkonto, om du har dold profil kan vi inte se din bild. Vi förbehåller oss rätten att använda bilderna i marknadsföringssyfte.

OBS! Tänk på att eventuella personer på bilden måste godkänna att bilden är med i tävlingen. De åtta bidrag som går vidare till final behöver skriftligt godkännande från samtliga igenkänningsbara personer i bilden för att vi ska kunna publicera dem.

Finalisterna samt vinnarna kommer presenteras på Instagram och Facebook samt på vår hemsida.

Priserna överlämnas enligt överenskommelse med vinnarna.

Denna tävling är inte sponsrad, gjord i samarbete med, eller administrerad av Facebook eller Instagram.

Lycka till!

Kom till festivalen i din egen lakritshatt!

Tävling!

Skapa en huvudbonad med lakritstema och låt fantasin flöda. Våra favoriter belönas med en bok om Lakritsfestivalen och vi utser tre vinnare/favorit per pass.

Vinnarna kommer även presenteras i våra sociala medier.

Namnge en lakritsrotplanta!

I September 2019 presenterade Lakritsfabriken i Ramlösa att de skulle börja odla lakritsrot i Sverige. Lakritsrotsplantaget kommer att bli norra Europas största med sin storlek på åtta hektar och är beläget i Allerum norr om Helsingborg. Just nu står 1000 krukor och gror i ett växthus som ska sättas ut på deras odling i Allerum till våren.

I samband med odlingen har Lakritsfabriken startat upp ett välgörenhetsprojekt i samarbete med Hand in Hand Sweden. På 2,5 år ska 70 000 kr samlas in för att hjälpa framförallt arbetslösa kvinnor i en by i Indien. Lakritsfabriken blir därmed andelsägare i projektet om att bekämpa fattigdom i Indien.

Hand in Hand bekämpar fattigdom genom att uppmuntra och träna kvinnor och unga i entreprenörskap så att de kan starta små egna företag. En grundläggande anledning till fattigdom är brist på försörjningsmöjligheter och jobb.

Hjälp Lakritsfabriken att samla in 70 000 kr genom att skänka minst 250 kr och få ditt namn på en av de 1 000 lakritsrotplantorna!

Genom att skänka minst 250 kr till Lakritsfabriken Foundation bidrar du till att flera familjer kan få en ljusare framtid. Samtidigt som du skänker pengar till ett gott ändamål får du ditt namn på en av deras lakritsrotsplantor som sätts ut på deras plantage till våren. Genom att köpa en planta räddar du liv. Alla bidrag går oavkortat till Hand in Hand genom Lakritsfabriken Foundation.

För att skicka ditt bidrag swishar du till 123 210 26 55.

Skriv ut din roligaste lakritsbild på Lakritsfestivalen med världens tunnaste bärbara fotoskrivare!

Vinnaren till den roligaste bilden vinner en HP Sprocket Select-fotoskrivare från HP. Med den kan du skriva ut foton eller klistermärken i formatet 5,8 x 8,6 cm direkt från din mobiltelefon. Denna bärbara fotoskrivare är ungefär lika stor som en mobiltelefon och kan tas med överallt.

Tävlingen pågår på Lakritsfestivalen 27–29 mars 2020. Vinnaren koras efter festivalen ägt rum av en jury bestående av personal från HP och meddelas via mejl. Juryns beslut kan ej överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Målsmans tillstånd krävs för deltagare under 18 år.

Vin- & Lakritsprovning

Prova ljuvlig kvalitetslakrits i kombination med vin tillsammans med en av Sveriges mest anlitade provningsledare och sommelier- Eva Weckström. Under provningen får du en guidad tur i lakritsens och vinets spännande värld. Vi njuter av tre olika sorters vin, ett mousserande, ett vitt och ett rött, i oväntade och inspirerande kombinationer med lakrits.

Eva är vinskribent, utbildare och etablerad provningsledare med lång restaurangerfarenhet både från NYC och Stockholm. Numera arbetar Eva i sitt företag Evas Vin och Mat och driver bland annat ”Vinskola Online”. Hon har en egen vinsida i vackra magasinet Rum Ute samt är stolt vinskribent på den kanadensiska sajten www.aspiringwinos.com och på sin blogg www.mindthewine.com. Läs mer om Eva på www.evasvinochmat.com. 

Åldersgräns 18 år.
Pris: 175 kr
Tider: Lördag 28/3 kl. 12.30 och kl. 15.30 samt söndag 29/3 kl. 13.00
Anmäl dig via mejl till info@lakritsfestivalen.se

Sidan uppdateras kontinuerligt.