Välkommen till Lakritsfestivalen 2020!

En lakritsfest med härliga smakupplevelser för dig som älskar lakrits

Plats: Fotografiska vid Stadsgårdskajen i Stockholm
Öppet:
Fredag 27/3 kl. 15.00-18.00
Lördag 28/3 kl. 10-12.30, 13-15.30 och 16-18.30
Söndag 29/3 kl. 10-13 och 13.30-16.30
Entré: 145 kr/person/pass. 
Barn 7-10 år 75 kr och barn under 7 år går gratis i målsmans sällskap.

Biljetter säljs via Ticketmaster
Observera att du köper biljett till ett specifikt pass.

Lakritsfestivalen flyttar till Fotografiska!

Lakritsfestivalen har varit en mötesplats för lakritsälskare, producenter och återförsäljare sedan 2009. I år hålls festivalen på Fotografiska, vid Stadsgårdskajen i Stockholm, som är en fantastisk samlingsplats för fotografi och ett av de mest populära turistmålen i Sverige. Årets festival blir en speciell upplevelse med extra guldkant som bjuder besökarna på massor av lakritsinspirerade aktiviteter. Här kan du smaka på lakrits i alla dess former och köp hem gamla och nya favoriter, gå på lakritsprovningar och delta i workshops. I år har vi delat upp upplevelsen i pass, så att fler besökare kan ta del av festivalen.

Här kan du läsa om vilka som medverkar på årets festival >

Här kan du läsa om aktiviteterna >

Frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna som vi brukar få.

Var köper man biljett?

Biljetter till Lakritsfestivalen finns att köpa på Ticketmaster

Mat och dryck

Inne på festivalen kommer det finnas en bar med drycker och små tilltugg.

I huset hos Fotografiska finns restaurang och café. Läs mer på www.fotografiska.com/sto

Parkering

Det finns relativt få parkeringsplatser vid Slussen pga ombyggnaden. Ta istället allmänna kommunikationsmedel, cykeln eller en promenad om det är möjligt.

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser mellan huvudentrén och Birkaterminalen. Det går även att hitta parkeringsplats bakom Fotografiska, bredvid Viking Line-terminalen.

Läs mer på Stockholms stads webbplats om vad som gäller för parkering i Stockholm här.
Övervakningen är intensiv så det är lätt att få parkeringsböter.

Hitta till Fotografiska

Adress: Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22, 116 45 Stockholm

Att ta sig till Fotografiska är enkelt, oavsett transportmedel. Fotografiska ligger på Stadsgården i Stockholm, nära Slussen. Under ombyggnationen av Slussen kan det dock vara lite svårare att ta sig fram.

Obs! Söderbergs trappor är avstängda. Det är inte längre möjligt att ta sig ned till Fotografiska via Erstagatan. Om du kommer från denna sida av stan är det enklast att gå Fjällgatan ned och runda vid Slussen eller ta Folkungagatan och gå längs Stadsgårdsleden.

Det finns flera sätt att ta sig till Fotografiska via Stockholms lokaltrafik. Både röda och gröna tunnelbanelinjerna stannar i Slussen, och det finns många bussar som stannar på Södermalmstorg. Därifrån tar du dig mot bussterminalen och över bron mot vattnet. Därefter är det en 500 meter lång promenad längs vattnet.

Det finns också bra cykelvägar som leder direkt till Fotografiska från både södra och östra Stockholm. Det finns många cykelställ precis utanför entrén.