Lakritsfestivalen Live

I höst kommer vi att göra fyra digitala lakritsfestivaler under namnet Lakritsfestivalen Live. Den första av dessa digitala festivaler släpps den 26 september kl. 15.00 och redan nu kan du köpa din biljett på www.lakritsfestivalenlive.se

Del 1 av Lakritsfestivalen Live handlar om vad lakrits är för något och ni får bland annat lära er hur man tillverkar lakrits samt träffa några av våra utställare – Haupt Lakrits, Lakritsfabriken, Halva, Ekologistik/NatureMed och Queen of Licorice.

Du kan även beställa ett specialframtaget festivalpaket med 1,5 kg lakrits på www.lakritsbutiken.se/lakritsfestivalen som du kan njuta av när du deltar på Lakritsfestivalen Live. Innehållet är hemligt, men några drömlika överraskningar utlovas och tanken är att ni ska få provsmaka olika sorters lakrits i mängder, precis som man alltid gör på Lakritsfestivalen.

Våra senaste inlägg på Facebook:

Lakritsfestivalen

Festival
14K

Passion, inspiration och kunskap om lakrits!

Lakritsfestivalen

2 days 15 hours ago

Helgen är nästan här och lite fredagsgodis kan vara på sin plats. Lite sockerfri njutning är väl aldrig fel? 🤔😱😂 Ät direkt ur påsen medan den är kladdigt mjuk eller låt den torka till en lite segare variant (om du har tålamod). Sockerfri lakrits från Oy Halva Ab kan vara ett bra alternativ när du önskar dig lite lättare njutning. 🖤

Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen

3 days 18 hours ago

Satt ni också bänkade framför Hela Sverige bakar igår? 🍰🎂🧁

Där fick vi se Elisabeth Johansson som ny jurymedlem, som utöver Hela Sverige Bakar, sitter i juryn för såväl Årets kock som Årets konditor. När hon själv tävlade i Matlagnings-OS 2004 resulterade det i en guldmedalj i konditorkategorin och en silvermedalj i hennes lag.

Utöver allt detta är Elisabeth även Queen of licorice och kommer i Lakritsfestivalen Live - Vad är lakrits? berätta om hur hon började med lakrits och vad lakrits kan göra för din kropp och ditt välbefinnande. 🖤

Biljetter till Lakritsfestivalen Live kan du köpa här: www.lakritsfestivalenlive.se

📸: Lumeah Photography Programledare: Lina Skandevall

Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen

4 days 14 hours ago

Just nu är vi sugna på mjuk, sammetslen lakritstoffee doppad i choklad från Brunberg. 😋 De bara smälter i munnen och är perfekta för att mysa till det under en kväll som denna, då det utlovats lite blåst, storm och allmänt rusk i stora delar av landet.
Sköt om er ikväll och unna er lite lakrits såhär mitt i veckan! 🖤

Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen

4 days 20 hours ago

Hej lakritsvänner! 🖤

Har ni undrat vad det är som händer på vår digitala lakritsfestival, Lakritsfestivalen Live? Vi har precis filmat klart det första avsnittet som heter ”Vad är lakrits?”, och gästas bland andra av Ekologistik Skandinavien AB som kommer att berätta om rålakrits från Nature Med Srl - Liquirizia di Calabria DOP och visa en film från NatureMeds lakritsodling i Kalabrien om hur de skördar sin lakrits.

Lördag 26 september klockan 15 är det premiär för den första delen Lakritsfestivalen Live - Vad är lakrits? och biljetter till denna kan du köpa här: www.lakritsfestivalenlive.se

En Lakritsfestival kräver såklart att man smakar på lakrits, massor av lakrits. 😋 Ett festivalpaket fyllt med lakrits som är speciellt framtaget för att passa första avsnittet kan du köpa här: www.lakritsbutiken.se/lakritsfestivalen

Festivalpaketet rekommenderas för två personer, men kan med fördel avnjutas både ensam och delas med fler än så.

📸: Lumeah Photography Programledare: Lina Skandevall

Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen

1 week 2 days ago

Nu är det dags att nominera och rösta på din favorit i SVERIGES FAVORITLAKRITS 2020. I år har vi delat upp tävlingen i flera delar och först ut är kategorin: Söt lakrits

Här får alla sorter vara med bara det är söt och mjuk lakrits som ej är smaksatt. Du kan rösta på de befintliga alternativen i omröstningen eller lägga till ett eget alternativ som du anser fattas från listan. Man kan bara rösta på ett alternativ, så väg din röst noga! 🖤😀

www.facebook.com/events/688433145094831/?active_tab=discussion

Detta är en onlineomröstning och resultaten kommer att publiceras senare i höst. Du behöver enbart följa länken till evenemanget och sedan lägga din röst på din favorit. 😋

P. S. Om du inte ser omröstningen i evenemanget, tryck på diskussionsfliken, så dyker den upp. ☺️

Om Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen är Sveriges mötesplats för lakritsälskare sedan 2009, en fest fylld med goda smakupplevelser, spännande aktiviteter och ny kunskap om lakrits. Efter tio år med festivalen är det nu dags att förnya och ge Lakritsfestivalen en ny kostym och flyttar nu, i väntan på att situationen i världen lugnar sig ut på nätet med digitala aktiviteter, hälsningar och provningar.

Lakritsfestivalen arrangeras även i Finland. Läs mer om Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit på www.lakritsifestivaalit.com. Arrangör för festivalerna i Stockholm och i Finland är Tuija Räsänen.

Historik

2009 – Lakritsfestivalen anordnades för första gången 2009 då Tuija Räsänen ville skapa ett event för alla som gillar lakrits. Det var tänkt att bli en samlingsplats för både branschen och lakritsälskarna. Den första festivalen ägde rum i en lokal på Kammakargatan i Stockholm. Att det var en festival som fyllde ett behov blev tydligt då besökarantalet redan det första året översteg 1300.

2010/2011  – Året efter anordnades festivalen i lokaler på det större och rymligare Hotell Norrtull och besökarantalet tredubblades till cirka 4000 personer. Även 2011 hölls festivalen på Hotell Norrtull och besökarantalet översteg detta år 5500 personer. På grund av det stora trycket från besökarna var vi tvungna att leta nya och större lokaler till kommande år. Sveriges favoritlakrits korades för första gången och vinnaren blev Tyrkisk Peber från Fazer.

2012 – Vi flyttar till Münchenbryggeriet och drygt 7000 lakritsälskare besökte då festivalen. Sveriges favoritlakrits 2012 blev Lakrids A från Lakrids by Johan Bülow.

2013 – För att kunna ta emot ännu mer besökare 2013 valde vi att återigen byta lokal, till Annexet vid Ericsson Globe. 50 utställare medverkade på 3700 kvadratmeters yta och drygt 9000 besökare kom. På plats fick de blanda annat möjlighet att gå på provningar, smaka mängder av olika lakritssorter och testa spa-behandlingar med lakrits.
Under Lakritsfestivalen utsågs även Sveriges favoritlakrits 2013, vinnaren blev Salmiakkola från Desserter utan gränser.

2014 – Nästan 10 000 besökte Lakritsfestivalen 2014 som återigen ägde rum på Annexet. Salmiakkolan från Desserter utan gränser blev även detta år Sveriges Favoritlakrits. Detta år blev även starten för en Lakritsfestival i Helsingfors.

2015-2017 – Lakritsfestivalen 2015, 2016 och 2017 ägde återigen rum på Annexet vid Ericsson Globe och besöktes av 11 000 besökare. Sveriges Favoritlakrits vanns även 2015 av Salmiakkolan från Desserter utan gränser, 2016 vann Salmiakbomben från Ett Chokladeri och 2017 vann Super Salty Salmiak-kolan från Gammelstads Knäck och Karamell.

2018 – Lakritsfestivalens 10-års jubileet ägde rum på Annexet den 14-15 april 2018. Det blev ett gemytligt firande med 9 000 nöjda besökare och TV-team från bland annat Indien och Dubai. Sveriges Favoritlakrits 2018 vanns av Super Salty Salmiak-kolan från Gammelstads Knäck och Karamell för andra gången.

2020 – Årets lakritsfestival skulle ha ägt rum 27-29 mars på Fotografiska i Stockholm, men är framflyttad på grund av den rådande samhällssituationen.